БИЗНИС

90 000 работници за работа во Норвешка: Работите по 8 часа на ден, а платата ќе ви биде 7 000 евра

Оваа вест за кратко време се прошири низ целиот свет и луѓето беа воодушевени. За многумина Норвешка е една од најубавите и најпосакуваните држави за живот. Норвешка пред неколку дена откри дека и се потребни 90.000 работници. Освен тоа,…

Боки 13: Не сум барал рекет, еве ја вистината

Сопственикот на 1ТВ, Бојан Јовановски, во изјава за „Слободен печат“ ги отфрла обвинувањата на бизнисменот Зоран Азманов дека му побарал рекет од 50.000 евра. – Каков рекет, какви 50.000 евра, немојте тоа да го земате за сериозно. Со…