БОРЦИТЕ НА УЧК ОСЛОБОДЕНИ ОД КОМУНАЛНИ ДАВАЧКИ ВО САРАЈ

Loading...

Сите поранешни војници на Ослободителната народна армија, кои се жители на општина Сарај, се ослободени од комуналните давачки на ЈКП “Сарај”, во општина Сарај. Таквата одлука денес ја донесе Општинскиот совет во Сарај. Таквата одлука е ветување на градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети, каде што беше и дел од изборната програма.

Општина Сарај сега ќе формира соодветна комисија за да ги регистрира сите поранешни војници на ОНА и да им ја подели одлуката дека се ослободени од комуналните давачки на ЈКП “Сарај”, во општина Сарај.

Општина Сарај ги ослободува од општински даноци поранешните војници на УЧК
loading...
You might also like