МИЛЕНКО БАРА АМНЕСТИЈА И ЗА ПИШУВАЊЕ НА ФЕЈСБУК

Loading...

Познатиот македонски новинар, Миленко Неделковски, минатата недела беше приведен во полициска станица поради свои статуси на социјалната мрежа фејсбук, со обвинение за ширење омраза по социјални медиуми.

Првично, во јавноста се прошири информација дека е приведен поради негов статус за пожарите во Грција, по кои тој напиша “Нека Горат”.

Но, се испостави дека е приведен дека напишал неколку статуси за Премиерот Зоран Заев, односно, по излегувањето од полициска станица, тоа го изјави Миленко Неделковски.

Денес, тој помалку саркастично побара амнестија за статусите на Фејсбук:

“А амнестија за пишување по Фејсбук?!
Или тие, и јас меѓу нив, ќе испаднат најголемите криминалци!!!
Ете Шанац на пример, делото му е минимум 5 години!!!”

loading...
You might also like