КОНЕЧНО ОДЛУКА! ЕВЕ ДАЛИ ГРУЕВСКИ ЌЕ ОДИ ВО ЗАТВОР ИЛИ НЕ

Loading...

Барањето на Груевкси да не оди во Шутка на 8 ноември денеска пристигнало во Кривичниот суд и во рок од три дена барањето и во рок од три дена ке има одлука. Ако е незадоволен експремиерот има право на жалба пред кривичен совет составен од торјца судии кој исто така има рок за одлучување од три дена, со што во рок од 9 дена треба да има конечна одлука од Кривичниот суд, пренесува Телма телевизија.

Извор: Телма – прочитајте повеќе во прилог:

Претседатлеот на Кривичен Иван Џолев не сакаше да ги открива причините на со кои Груевкси бара одлагање. За одговор не упати кај адвокатите. Неофицијално наведени се две причини. Едната се обврските на Груевски како пратеник, пред се поради уставните измени. Втората причина е за да напиште книга за докторатот кој го одбрани летоска.

loading...
You might also like