ОДБИЕНО БАРАЊЕТО! ГРУЕВСКИ ЗАМИНУВА ВО ЗАТВОР НА 8МИ?

Loading...

Судијата за извршување на санкции го одби барањето на екс премиерот Никола Груевски да му го одложи извршувањето на затворската казна од две години. Од Кривичниот суд сѐ уште не ја потврдуваат информацијата, но од СЈО ни потврдија дека одлуката веќе ја добиле.

Сега Груевски има право да поднесе жалба до Кривичниот совет, коj ќе има рок од три дена да одлучат. Доколку и тие ја отфрлат неговата жалба, Груевски на 8 ноември ќе мора да влезе во истражниот затвор „Скопје“ каде што треба да ја одлежи казната.

loading...
You might also like