Нов закон: Од 1 јануари кладилниците низ Македонија ќе исплаќаат помалку пари на обложувачите

Loading...

Имено, со измените, данокот на доход од игри на среќа ќе се плаќа по нова, единствена каматна стапка од 15%, што е зголемување за 50% или 5 процентни поени од актуелната стапка која изнесува 10%.

Во моментов, обложувалниците задржуваат по 10% од секоја добивка. Па така, ако сте уплатиле ливче за 100 денари и сте добиле 1000 денари, обложувалницата ќе ви исплати 910 денари, бидејќи на вашата добивка од 900 денари (1000 денари минус 100 денари уплата) се задржуваа 10% односно 90 денари.

loading...
You might also like