БОМБА НА ЗАЕВ: МУКОВСКИ МИ СЕ ИЗВИНИ ЛИЧНО, МУ ПРОСТИВ! АМА ПРАВНИОТ СИСТЕМ КЕ МОРА ДА СИ ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА

Loading...

Премиерот Зоран Заев на денешниот брифинг посветен на Планот 18 меѓу другото зборуваше и за разликата околу термините помирување и амнестија и нагласи напомена дека нашето општество страда од длабока политичка поделеност и има потреба од помирување.

Заев рече дека ќе се бараат и правни механизми за тоа што значи помирување, што значи простување.

– Тоа понекогаш значи и извинување. На првата средба со новата пратеничка група, со пратеникот Крсто Мукоски имаше извинување од негова страна и од моја и од Талат Џафери и тоа за мене е најголемо простување. Но тоа е до мене, но сепак правниот систем мора да важи – нагласи премиерот.

loading...
You might also like