ЛАВРОВ ИМ ВЛЕПИ ШАМАР НА САД: ШТО САКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ СО ФОРМИРАЊЕ ВОЈСКА НА КОСОВО?

Loading...

Напорите на Европската унија во посредувањето помеѓу Белград и Приштина не успеаја, рече Сергеј Лавров. Тој истакна дека Приштина врши притисок од надвор, пред сé од САД, за да формира сопствена армија. Министерот за надворешни работи на Унијата, Суеф Мухамед ел Амин, потврди дека неговата земја го смета Косово за дел од Србија.

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, рече дека е очигледно дека напорите на ЕУ не успеаја, бидејќи Приштина одби да ги спроведе сите досегашни договори.

loading...
You might also like