ТРИЧКОВСКИ: ВМРО ЌЕ УМРЕ А НИЕ ЌЕ СЕ ПОМИРИМЕ СО ТОА ДЕКА СМЕ ОПЉАЧКАНИ

Loading...

Македонија ќе се помири во својата самопретстава. Партиски, политички, идјено и етнички. Тоа е најважно. Сите ќе се ослободат од илузиите, како млада дама од целулитот или зависник од алкохолот. Освен тоа, ќе се помириме со фактот дека сме опљачкани и дека опљачканоста е нов регуларен ред на нештата. ВМРО ќе умре. Злосторниците ќе лежат затвор. Македонија ќе се помири во својата скромност што ќе и помогне да се хармонизира со самата себе. За нациите кои немаат муда за револуции и памет за мирови, ова се добри исходи.

( Од колумната во “Слободен печат”)

loading...
You might also like