ВУЧИЌ: СРПСКАТА АРМИЈА Е НАЈМОЌНА НА БАЛКАНОТ ПА И ВО РЕГИОНОТ

Loading...

Српскиот претседател Александар Вучиќ на воената вежба “Денот на победата 1918-2018” рече дека Србија е воена суперсила која има една од најреномираните армии во регионот.

Александар Вучиќ рече дека српската армија драматично се зајакнала, а не поблаги чекори, но седум милји далеку.

Покрај Романија, која има голема армија, никој во регионот не може да се спореди со српската армија, освен со Унгарците.

“Ние и Унгарците сме тука некаде, а другите се далеку зад себе. Грција има огромна армија, и тие не се споредливи бројки. Драматично ја зајакнуваме армијата. Ова не се чекори од една милја, туку од седум милји “, рече Вучиќ.

Тој посочи дека кога дојде на функцијата министер за одбрана, имаше само еден дефектен Миг во Армијата, така што осум од десетмина учествуваа во вежбата денес.

loading...
You might also like