(ФОТО) СРБИЈА ЈА АНГАЖИРА ВОЈСКАТА НА ГРАНИЦАТА СО МАКЕДОНИЈА ПОРАДИ ИНФОРМАЦИИ ЗА НОВ БРАН НА БЕГАЛЦИ

Loading...

Собранието усвои мерка која се однесува на границите на Македонија со Грција и Србија поради зголемениот прилив на мигранти, објави АП.

Според податоците на македонската полиција, во првата половина од 2018 година регистрирани се повеќе од 6.600 нелегални гранични премини.

Полициските тимови од неколку земји на ЕУ им помагаат на македонските колеги во пограничните патроли.

Македонија наметна вонредна состојба на своите граници во август 2015 година, откако десетици илјади мигранти бесправно влегоа во земјата.

loading...
You might also like