ГЕРМАНСКИ АНАЛИТИЧАР – МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВОДИ ВОЈНА ОД КОЈА ЌЕ ИСПАДНЕ КАКО ПОБЕДНИК

Loading...

Германскиот аналитичар Паул за весникот Билд го истакнува следното. Македонскиот народ е во голема војна против своите надворешни непријатели кој сакаат да ја обезличат Македонија, во оваа психолошка војна Македонците ќе бидат победници а непријателот кој што ги нападнал ќе биде поразен.

Првиот нокаут непријателот го доби кога Македонците го избојкотираа референдумот. Но и покрај пропаднатиот референдум непријателот од надвор сеуште напаѓа за уништување на Македонското име историја и идентитет. Во оваа војна Македонците се борат буквално сами.

Накрајот сепак Македнците во оваа војна ќе бидат победници кој го победиле непријателот сами и без водач лидер итн сепак сам да си ја извојуваш победата е убаво чуство Македонија буквално ќе биде спасена од Македонскиот народ затоа што Македонија припаѓа на Македонците. Вели Паул во својата анализа.

loading...
You might also like