ТОДОР ПЕТРОВ И КОМПАНИЈА ПОДНЕСОА КРИВИЧНА ПРОТИВ 80-ТЕ ПРАТЕНИЦИ КОИ ГЛАСАА ЗА ОТВАРАЊЕ НА УСТАВОТ

Loading...

Сите што предложија и гласаа за пристапување кон измена на Уставот со цел прoмена на името на државата и идентитетот на нацијата се соочуваат со долгогодишни затворски казни според поднесената кривична пријава.

Светскиот Македонски Конгрес и Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) до Основното јавно обвинителство – Скопје, поднесоа кривична пријава на 113 страници против премиерот, министрите и осудмесет пратеници кои гласаа за Одлуката за пристапување кон измена на Уставот, со цел примена на Спогодбата Димитров-Коѕиас за промена на името на државата и идентитетот на нацијата, склучена на 17 јуни 2018 година, која не е дел од внатрешниот правен поредок на земјата, бидејќи не е ратификувана во согласност со Уставот и е во спротивност со меѓународното право!

loading...
You might also like