ТРАМП ГИ НАПАДНА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ: ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ЈУГОСЛАВИЈА!

Loading...

Американскиот претседател Доналд Трамп го спои Балканот и Балтикот, според хрватските медиуми, кои се повикуваат на францускиот “Монд”.

Имено, кога тој се состана со водачите на Естонија, Латвија и Литванија во април во Вашингтон, тој ги припишуваше одговорноста за војната во Југославија.

Претседателите Керсти Каљулаид, Рајмондс Вејонис и Дали Грибаускајте други им требаа неколку моменти за да разберат дека американскиот претседател всушност ги меша Балтичките земји и Балканот, пишува хрватскиот портал “24 часа”.

Трамп, според Монд, не е јасно образуван кога станува збор за неговата сопруга, Меланија, која потекнува од поранешна Југославија.

loading...
You might also like