ТРАМП НАПРАВИ ГОЛЕМ КИКС ВО ПАРИЗ

Loading...

Американскиот претседател кој се наоѓа во Франција по повод одбележувањето на 100 годишнината на Првата светска војна, ја откажаl планираната посета на американските гробишта во Бело (Belleau), место од огромна важност за американската армија – поради дожд, пишува „Gардијан“.

Тоа беше причина Трамп да биде жестоко искритикуван од внукот на Винстон Черчил, Николас Сомс, кој на Твитер порача:

„Тие загинаа со лицето кон непријателот и патетично несоодветно е @ RealDonaldTrump да не може да му се спротивстави на времето и да им оддаде почит на Паднатите“.

loading...
You might also like