МИЦКОВСКИ: ДИМНА ЗАВЕСА СЕ ЛАГИТЕ ПРОТИВ МЕНЕ, РУСИЈА СУМ ЈА ВИДЕЛ САМО НА КАРТА

Loading...

На оваа власт ќе и се случи народ, Македонија го живее своето најцрно време, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во интервју за „Курир“. На обвинувањата од власта дека е антизападен и дека неговите политики ја водат партијата во изолација, Мицкоски одговара дека на тој начин власта се обидува да го сврти вниманието од Договорот потпишан во Преспа.

-Сите тие напади против мене треба да се „ДИМНА ЗАВЕСА“ од која нема да се види вистинската слика. Погледнете додека тие лажат дека сум бил антизападен, да ме престават изолиран и слично, тие го продаваат името, ама тоа му доаѓа како она во рекламите, купите два сока, третиот доаѓа гратис. Па не само што го продаваат името, идентитетот, па и одлуките на АНСОМ ги бришат, а го воведуваат рамовниот договор. Тука не е прашањето дали јас сум антизападен или не, јас Русија само на карта

loading...
You might also like