ЕВЕ ШТО ПИШУВААТ УНГАРСКИТЕ МЕДИУМИ ЗА БЕГСТВОТО НА ГРУЕВСКИ ВО УНГАРИЈА

Loading...

Третиот најчитан интернет портал во Унгарија, 444.hu, веќе направи насловна статија за Никола Груевски и го претстави поранешниот македонски премиер пред унгарската јавност дека се крие во Будимпешта и бара азил во Унгарија.

Груевски беше премиер на Македонија помеѓу 2006 и 2016 година, а тој имаше тајни односи со премиерот на Унгарија, Виктор Орбан, но и со неговиот владин партнер, сега веќе починатиот конзервативец и националист Артур Финкелштајн.

Никола Груевски е еден од првите политичари кој го следи Орбан во неговата кампања и официјално ја промовира „СТОП СОРОС“ во Македонија.Унгарски медиуми: Груевски е првиот политичар кој ги следеше политиките на Орбан

loading...
You might also like