На денешен ден бугарската фашистичка полиција од прозор го фрли и го уби македонскиот поет Коле Неделковски

Loading...

Работите треба да се кажуваат со вистинското име: На денешен ден припадници на БУГАРСКАТА ФАШИСТИЧКА ПОЛИЦИЈА го фрлија македонскиот поет Коле Неделковски од прозорецот на неговата мансарда во Софија.
“Крвта под него се виреше како расцутен трендафил.” – памети сведок на неговата погибија.
Да ни бидат ориентир светлите примери од минатото, во време кога фашизмот е пожив од било кога на тлото на Европа во последните седумдесет години!

Војо Димовски фб статус

loading...
You might also like