Уште ова ни фалеше! Ако нема цензус на Претседателски, Дезертерот на УЧК Таљат ќе биде Претседател на Државата

Loading...

Владата ќе предложи уставни измени со кои претседател на државата ќе се бира во Собранието, а не на непосредни избори во случај ако Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ поттикнат јбојкот на претседателските избори, без разлика дали повикот би бил јавен или таен, како што беше за време на референдумот на 30 септември и ако тоа предизвика да нема цензус за избор на избор на претседател на државата, велат извори од Владата.

Во тој случај, според Уставот до избор на претседател на државата, вршител на должноста претседател ќе биде претседателот на Собранието Талат Џафери.

loading...
You might also like