Македонија во шок! Познат актер почина на 27 години

Loading...

Хрватскиот актер Роберт Будак почина денеска на 27 години.

Неговиот матичен дом беше хрватскиот театар, а зад себе тој го остави семејството, пријателите и колегите кои се во огромен шок и тага.

Прерано починатиот актер минатата година бил и награден за своите актерски способности.

Публиката ќе го памети по претставите „Таксиметар“, „Ромео и Јулија“, а глумел и во филмовите „На онаа страна“, „Escape“ и „Загреб капучино“.

loading...
You might also like