ЕУ се согласи, Србија се приклучува кон Турски Тек, Македонија останува изолирана

Loading...

МОСКВА – Србија ќе може да се приклучи на Турскиот тек, што произлегува од мислењето на надлежниот Секретаријат на Енергетската заедница од Виена.

Секретаријатот на Енергетската заедница го изрази своето мислење за исклучоците од правилата на третиот енергетски пакет за идниот гасовод во Србија, што треба да биде продолжување на турскиот тек, рече организацијата.

 

Енергетската заедница е меѓународна организација која ги обединува Европската унија и неколку соседни земји со цел да се создаде интегриран европски енергетски пазар.

loading...
You might also like