ШОК! Планот за распад на Југославија направен уште во 1977! Исплива таен документ на ЦИА како во Минхен се планира поделбата

Loading...

Тајниот документ на ЦИА и германската разузнавачка служба БНД се откри дека зборуваат за прекршување на границите на Југославија и на албанските држави во регионот, пишуваат албанските медиуми. View image on Twitter

 

ЦИА го класифицирал како доверлив и бил наводно “подготвен” во Минхен во 1977 година на состанокот помеѓу агентите на американската ЦИА и германската БНД. Планот предвидува поделба на Југославија во два главни блока: блок што би бил под влијание на Германија и блок што би бил под влијание на Американците. И, гледајќи ја актуелната ситуација, јасно е дека сè беше точно според тој план.

 

Документ објавен од Британскиот телеграф покажува дека ЦИА и БНД договорот ја дели Социјалистичка Федеративна Република Југославија во три колонии или сфери на интерес. Сличен модел на поделба е направен за време на Втората светска војна. Според овој документ, Големите сили ќе ја поделат Социјалистичка Федеративна Република Југославија на овој начин:

loading...
You might also like