Македонија се тресе! Регистрирани 4 земјотреси!

Loading...

Четири земјотреси регистрирал Европскиот сеизмолошки центар денеска во Грција, Турција, Романија и Бугарија.

Два од земјотресите биле регистрирани во Грција. Првиот бил од 5,4 степени по Рихтер и го потресе северозападниот дел од нашиот јужен сосед. Земјотресот се случил во 4,26 часот, а неговиот епицентар бил 19 километри од крајбрежниот град Превеза и 294 километри северозападно од Атина. Земјотресот, исто така, се почувствувал во градот Јанина, каде што локалната противпожарна служба го прегледала подрачјето за можно оштетување на патиштата или другата  инфраструктура. Градоначалникот на Превеза, Кристо Баилис, на Sky Radio изјавил дека областа неодамна била потресена од друг земјотрес со јачина од 4,4 степени.

loading...
You might also like