Агенција за медиуми ќе ја гони 1тв поради мајката на Боки 13

Loading...

Агенцијатa за медиуми ќе поведе постапка против „1тв“ откако беше откриено дека мајката на Бојан Јовановски, добила работно место како член на комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации.

Според член 38 од законот за аудио и аудиовизуелните медиуми, „политички партии, државни органи, јавни претпријатија, носители на јавни функции и членовите на нивните семејства не може да вршат радиодифузна дејност. Јасминка Јовановска на оваа позиција беше назначена во петокот со гласање на седница на собранието.

Постапката против телевизијата ќе се отвори на седница на советот на агенцијата за медиуми в петок.

loading...
You might also like