Лудачка идеја на Стојан Андов: Да му се одземеле привилегиите на екс претседателите?

Loading...

Поранешниот претседател не треба да има екипа соработници која ќе му помага, бидејќи тој нема што да работи.

Затоа, мислам дека е доволно да има една просторија со секретарка, возач и обезбедување.

Ако работи нешто, тогаш ќе се меша во политиката, а претседателската плата му е обезбедена токму за да не се меша во политиката и во државните работи.

Претседателска плата, пак, треба да добива само две години по крајот на мандатот, а потоа највисока пензија

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”

 

Loading...
You might also like