Путин му згрми на Рама! Косово ќе биде поделено, да не си се осмелил да ги пуштиш рацете

Loading...

Изјавата на Еди Рама дека Косово и Метохија се дел од Албанија ја нарушува стабилноста на Балканот. Тоа е недозволиво, истакнува Марија Захарова од руското МНР.

Ладен туш од Путин за Рама. На албанскиот премиер Еди Рама му беше порачано да ги држи рацете подалеку од Косово, односно да заборави на формирање на “Голема Албанија”.

Марија Захарова, портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, оцени дека изјавата на Рама е недозволива и дека соединувањето на Косово со Албанија не е планот Б на Албанија, туку главна цел.

Loading...
You might also like