Силјановска на специфичен начин го честита 8 март! Имаме само 4 жени од 28 министри

Loading...

Само 18% сопственост на имот..
Само 4 / 25 министерки…
Само 6 / 80 градоначалнички…
Само 8 / 68 именувани функционерки во јавни компании и установи
Само 38 % пратенички во Собранието
Дури 18-19 % родов јаз во плати
Секоја трета жена жртва на насилство
Трипати понеплатен труд

Борбата мора да продолжи!
#8Март
#Женскиправа
#Претседателка

Loading...
You might also like