Кај ќе им оди душата, тежок инвалид од Штип досега е ограбуван најмалку 10 пати а последен пат – ноќеска

Loading...

Љубомир Ристовски повеке години е тежок инвалид од Штип кој освен од здравствени проблеми страда и од криминалци. Тврди дека досега е ограбен најмалку десет пати и дека поради овие кражби не може да сврти денар. Грубо пресметал дека крадците досега му однеле окоу 2 500 евра.

„Ме следи, ми ја краде ташната од количката, ми влегува дома, крши, краде. Досега ми има украдено 1.000 евра во евра и исто толкава сума во пари“, вели Љубомир Ристовски .

Loading...
You might also like