Мијалков сепак ќе куртули? Апелација ќе донесе ослободителна пресуда?

Loading...

Адвокатот на обвинетиот Сашо Мијалков, Љупчо Шврговски, ачекува Апелација да ја уважи жалбата.

– „Очекувавме ослободителна пресуда, а добивме правен преседан. Досега немало случај на поднесен обвинителен предлог за дело за кое е предвидена казна од 1 до 5 години, а да се изрече толку висока казна и да се прифати предлогот за притвор. При тоа се знае дека обвинетиот не е осудуван, а делото што му се става на товар е толку бенигно, рече“ Љупчо Шврговски – адвокат на Сашо Мијалков.

loading...
You might also like