Нема краj! Утре ново поскапување на горивата, еве за колку!

Loading...

Во втората половина од минатата година имаше извесна стабилизација и постојан пад на цените на горивата во нашата држава.

Вредно е да се истакне дека регулаторната комисија за енергетика ги следи светските берзи за нафта и врз основа на движењето на цената на глобално ниво, еднаш на две недели ја определува највисоката цена во нашата држава.

Бензините поскапуваат за 2 денари по литар. Од полноќ, дизелот ќе биде поскап за 1 денар. Ваква одлука донесе денеска Регулаторната комисија за енергетика на својата седница.

Loading...
You might also like