Тричковски ја нападна и Силјановска и ја нарече спурена и доцно скината јаболка, смотана и глупава?

Loading...

Оваа Гордана не е Силјановска

Ова спурена, доцна скината јаболка, што оди по селата и се претставува како претседателска кандидатка на вмро-дпмне, не е Гордана Силјановска. Мислам дека професорката ја чуваат во некој подрум, затоа што, и покрај сиот свој талент, не е во состојба да биде волку смотана па и глупава, како ова што настапува настојувајки да ги освои гласовите на најпростата вмронска маса. Дали некоја оригинална вмронска будала настапува под силиконската маска на Силјановска (како во крим филмовите) или е во прашање некој друг трик, јас не знам, но знам дека ако оваа што се бори за претседателка победи на изборите, оригиналот ќе заврши во бетонската каша со која ќе го наполнат подрумот (претседател ќе стане будалата со маската), ако, пак, загуби, ќе ја извадат од темницата и ќе ја вратат на факултет, ако ќе сака да молчи, а ако не ќе ја однесат во некоја бања за пензионери под строг надзор на чипирани специјалисти.

loading...
You might also like