Америка згрми: Решете го проблемот со корупција во Северна Македонија

Loading...

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и во судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Владата на Северна Македонија во 2018 година презела активности да истражи, обвини и казни полициски официјални лица кои направиле злоупотреби додека властите во земјата имале ефективна контрола врз безбедносните служби, но сепак постои високо ниво на корупција, се вели во извештајот.

Понатаму стои дека „Владата или нејзините агенти не извршиле произволни или незаконски убиства“.

loading...
You might also like