Дачиќ испратил порака до НАТО! Влакно да му фали на србите во косово ќе интервенираме

Loading...

Со воведувањето на царините и усвојувањето на платформата Приштина, како што кажа српскиот министер, го сопрела дијалогот, а ставот на Белград е дека може да продолжи само откако царините ќе се укинат.

„Отежнувачка околност е што претстојат избори во ЕУ, но и во САД, и може да се случи демократите да се вратат на власт во САД, а тие го застапуваат ставот дека нема за што да се разговара и дека Србија треба да го признае Косово“, истакна Дачиќ.

Зборувајќи за наводниот план косовските безбедносни сили да српски политичари на Косово, Дачиќ кажа дека Србија ги предупредила КФОР и НАТО дека Србија ќе интервенира ако бидат нападнати Србите на Косово и Метохија.

-Србија нема да дозволи напад врз Србите на северот на КиМ. Нормално, нема да дозволат напад на цело Косово, но северот им е опсесија“, заклучи српскиот министер.

Целиот текст прочитајте го на МКД.мк

loading...
You might also like