Игор Југ: Скапа е слободата, не сум јас оној што ќе ги тренира кучињата на Орбан

Loading...

Постојат две најголеми предавства. Прво да си ја предаде татковината, а второ семејството. Горд сум што никогаш не сум ги предал моите две татковини (Хрватска и Македонија), а вие оценете дали сум човек кој би го предал семејство во кое мојата сопруга е самохрана мајка на четири малолетни деца, рече Игор Југ во неговиот приговор за предлогот на обвинителството да му се продолжи притворот.

Зборувајќи дека нема да бега, тој рече дека слободат е скапа.

– На Виктор Орбан кучињата ли ќе му ги тренирам – рече иронично Југ.

Тој додаде, ако во Хрватска го направел истото таму ќе бил прогласен за херој.

– После се што направив за Македонија и за нејзините граѓани осуден сум на 12 години робија и прогласен сум за терорист. Требаше и јас 15 -ка да изедам – рече Југ.

loading...
You might also like