Прешево и Бујановац се мојата мисија! Шокантна провокација на Тачи

Loading...

Според зборовите на Тачи, бизнисот за приклучување е полесен отколку борбата за слобода и создавањето независност на Косово

Косовскиот претседател Хашим Тачи рече дека Албанците од таканаречената ” Прешевските долини во јужниот дел на централна Србија се најдискриминирачката етничка заедница во цела Европа, објавија денеска приштинските медиуми.

– Србија е заинтересирана само за територија, но не за Албанците што живеат во Прешевската долина. Србија не е до Албанците во Прешевската долина – рече Тачи, додавајќи дека, за разлика од Албанците, Србите во Косово уживаат еднакви права како и сите други граѓани.

Loading...
You might also like