Прогноза на ЦИА го шокира светот! Македонија, Босна и Србија ќе бидат дел од православен сојуз?

Loading...

ЕВРОПСКАТА УНИЈА, како што знаеме денес, може да стане нешто од минатото! Американски разузнавачки агенции ЦИА Стариот континент во блиска иднина гледа сосема поинаку – поделен во три дела – “нова”, “стара” и “православна” Европа, на која и припаѓа Србија.

Во исто време, агенцијата Стратфор предвидува големи промени – зајакнување на Полска и Романија, преку стратешко партнерство со Америка, подемот на Турција како регионална сила со слабеење на германското влијание во Европа.

Проекцијата на ЦИА до 2020 година е предвидено од страна на Западниот блок, или “стара Европа”, која ќе се состои од Германија, Франција, Австрија, Велика Британија, Шпанија, Португалија, Италија, Шведска, Норвешка и Финска. “Нова Европа” ќе ги опфати Латвија, Литванија, Естонија, Полска, Унгарија, Чешка, Словачка, Словенија и Хрватска, со овие земји, откако најголемиот дел од Варшавскиот пакт, сега беа главната американска воена база во Евопа.

Loading...
You might also like