Соработник на Путин за балканот го стресе регионот! Нема ништо од договорите со албанците

Loading...

Директорот на Рускиот балкански центар за меѓународна соработка и соработник Владимир Путин, Виктор Колбановски, тврди дека военото присуство на Русија во Србија може да спречи воено интензивирање на конфликтот во Косово.

Околностите дека ситуацијата на Балканот беше ставена на дневен ред на седницата на Советот за безбедност на РФ, што се одржа17. Декември, сведочеше дека дадениот регион влегува во фокусот на интересот на руската национална безбедност, пишува рускиот експерт Виктор Колбановски за руската информативна агенција ЕАДилеил. Покрај воено-политичкиот проблем поврзан со проширувањето на НАТО на Балканот, воената интензивирање на косовскиот конфликт ќе доведе до масовен прилив на бегалци, ненадејно зголемување на активностите на терористичките и екстремистичките групи и зголемената трговија со наркотици.

Loading...
You might also like