Трогателно писмо на Ќосето до жената и децата откако беше осуден на 15 години: Ќе ми фалите секој момент од денот, секоја секунда, и ти и децата

Loading...

Наташа!

Моето веќе се виде Наташа, јас не верувам дека повеќе ќе можам да разгорам огниште. Нема да има кога.
Нате, мојов живот повеќе не ми припаѓа мене.
Тој и е завештаен на една друга армасица, понесреќна и посвета од сите нас. Нејзе и припаѓам со цело мое битие, до последна капка крв, до последен здив.
Тоа е Македонија.
Ќе ми фалите секој момент од денот, секоја секунда, и ти и децата, а и старата.
Сакам сите да знаат, дека не постои таков пишан збор кој може да ја опише мојата почит кон тебе и кон све што правиш за нашето семејство.
Чувај се, чувај ми ги децата. Пази ми ја и мајка, тешко и е.
Не тагувај, да знаеш дека и покрај све, мене ми е задоволство да и го посветам мојот живот на Македонија.
Чувај ми се, Наташа.

Горан

loading...
You might also like