Ченто со порака до Мукоски и Василески: Ќе дојде многу брзо денот кога ќе жнеете она што све посеале

Loading...

Пренесете му на Крсто, Сашо и останата багра дека тоа што си сееле тоа и ќе си жнеат еден ден, а тој ден ќе дојде многу брзо. Животот е долг, борбата за Македонија никогаш нема да запре во моето срце.

Пријатели мои да се живи и здрави и верувајте ќе дојдат подобри времина. Главата горе, горди мои Македонци.

На Апелациониот суд остануваат посериозни проблеми. Жалам за престојниот срам што падна врз оваа судска власт. И на крај не се плашам од затворот, ниту од бесот на бедниот тиранин, кој ни го смести ова. Судот не осуди, но тоа и не толку важно, историјата ќе не ослободи. Еден ден ќе изгрее сонцете на слободата.

Loading...
You might also like