Бомба на Зоран Божиновски! Иванов амнестирал осуденичка која била во бегство?

Loading...

КОГА АМНЕСТИРААТ КЛОШАР И ФИКУС ТОА ЛИЧИ ВАКА:

Хасиме Џемаили од гостиварско е осуденичката која Претседателот Ѓорге Иванов ја помилувал додека била во бегство и за неа била издадена потерница. Џемаили во 2006 година била осудена на 6 годишна затворска казна. Апелациониот суд и ја намалил за половина.

Во 2011 претседателот и скратил од казната уште година и пола а од кабинетот на претседателот не успеале да дојдат до одговор како е можно државата со потерница да трага по осуденик за да го донесе во затвор, а претседателот на државата дададе помилување за него.

Loading...
You might also like