СТРАШЕН ДОКУМЕНТ ОБЈАВЕН ВО СУДНИЦА: БУЧКОВСКИ И ПРИЈАТЕЛИТЕ ОД ТЕТОВО А.А. И М.Џ. ДОГОВОРИЛЕ 7,5 МИЛИОНИ ЕВРА СО МАЏАР ТЕЛЕКОМ, ОБЈАВЕН ДОКУМЕНТ НА СУДЕЊЕТО ЗА ПОТКУП

Loading...

БУЧКОВСКИ И ПРИЈАТЕЛИТЕ ОД ТЕТОВО А.А. И М.Џ. ДОГОВОРИЛЕ 7,5 МИЛИОНИ ЕВРА СО МАЏАР ТЕЛЕКОМ, ОБЈАВЕН ДОКУМЕНТ НА СУДЕЊЕТО ЗА ПОТКУП

Поранешниот социјалдемократски премиер Владо Бучковски и неговиот тогашен министер за економија Стевчо Јакимовски (сега лидер на ГРОМ) во февруари 2017. (Фото: Ѓ. Личовски)

Владо Бучковски, премиер на Владата во 2005 година, како претставник на страната А – Владата и „пријателите од Тетово” напишани со иницијали А. А. и М.Џ. потпишал неофицијален документ со страната Б – Матав Маџар, за исплата на 7.500.000 евра на страната А, за таа да го одложи воведувањето на трет мобилен оператор тоа време во Македонија.

Слободан Богоевски, како сведок на судскиот процес во Њујорк за овој случај, откри дека зад иницијалите А.А. И М.Џ. се лидерот на ДУИ Али Ахмети и долгогодишниот вицепремиер Муса Џафери, кои го тужеа за клевета и изгубија пред Апелациониот суд во Скопје.

Повеќе за целото рочиште денеска на СДК.МК

Loading...
You might also like