Уапсен Огнен Врањеш на аеродром

Loading...

Играчот Андерлехт Огњен Врањеш беше уапсен на аеродромот во Сарл, бидејќи немаше важечка дозвола за престој во Белгија.

На контролата на пасошот во Чарлу беше утврдено дека неговата виза за престој истекува и му е забрането да влезат во земјата. Клубот бил должен да обработува документи за местото на живеење, но не го сторил тоа. Врањеш не знаеше дека визата не е регулирана, па затоа тој бил многу непријатно. Кога ги предаде документите, му било кажано дека рочиштето требало да се чуе, открил Курир.

Значи фудбалер од Босна и Херцеговина мораше да ја помине ноќта со бегалци во затворен центар.

loading...
You might also like