Држете 60 секунди лажица на јазик и дознајте дали сте болни

Loading...

Ако вашата лажичка е чиста и без дамка и непријатен мирис, значи дека немате никаков здравствен проблем со внатрешните органи.

Ако е пристуен мирис:

Трул мирис – проблеми со белите дробови

Слатко – може да биде во прашање проблем со дијабетис

Амонијак – проблеми со бубрезите

Ако се појават дамки:

– Бели или жолти во дебел слој – дисфункција на штитните жлезди

– виолетова – бронхитис, слаба циркулација, високо ниво на холестерол

– Бела – респираторна инфекција

– портокалова – болест сон бубрегот

Оваа метода е чисто информативно и никако не може да ја замени консултацијата со докторот.

Извор: Пресс 24

loading...
You might also like