Кое лудило! Нас не збришаа од на мапа а Ципрас бара од Албанија да го почитува грчкото малцинство

Loading...

Премиерот на Грција, Алексис Ципрас употреби остра реторика против албанската влада, порачувајќи дека европската перспектива на Албанија би можела да биде доведена во прашање доколку властите во Тирана не ги почитуваат правата на грчкото етничко малцинство во таа земја.

Тој на прашање за имотите на Грците во јужната албанска општина, Химара, и порача на Албанија дека може да се соочи со санкции на патот кон Европската Унија.

Loading...
You might also like