Основачот на Викиликс може да биде екстадиран во Шведска каде што е обвинет за сексуално злоставување, како и во САД каде го бараат за објавување на стотина доверливи документи.

Во Америка е обвинет за издавање и загрозување на националната безбедност поради што би можел да биде осуден на смрт или доживотен затвор.

Queen’s Park Media@ThisQueensPark

Was Julian Assange expelled from the embassy over leaked picture of a lobster? https://mol.im/a/6919797  @MailOnline

↓ An embarrassing photo of President Lenin Moreno lying in bed enjoying a plate of lobster emerged as Ecuador is experiencing austerity.

See Queen’s Park Media’s other Tweets