Свештеник од Нотр Дам: Ги спасивме сите уметнички дела од Нотр Дам

Loading...

Николас Делесал на Твитер напиша: „Добра вест: сите уметнички дела се спасени. Богатството на Катедралата е недопрено, Круната од трње, Светите реликвии“.

Nicolas Delesalle

@KoliaDelesalle

Une bonne nouvelle : toutes les œuvres d’art ont été sauvées. Le trésor de la cathédrale est intact, la couronne d’épines, les saints sacrements.

33.8K people are talking about this

Пожарот, кој уништи големи делови од париската катедрала, се прошири на една од познатите правоаголни кули, откако ги урна шпицестата кула и покривот. Засега нема информации за жртви.

loading...
You might also like