Народот многу бргу ги заборави злоделата од децениското владеење на режимот

Loading...

Народот многу бргу ги заборави злоделата од децениското владеење на режимот. За жал се дозволи помеѓу граѓаните се’ почесто да чуеш дека “сите се исти”.
За тоа е виновна само актуелната власт и никој друг. Со неработење и глупави постапки на поедини функционери, препотентност, ароганција, самобендисаност, себичност, коруптивност, исто, дури понекогаш и полошо од нивните претходници. Секоја чест на поединци.
Затоа сега имаме неизвесни претседателски Избори.
Наместо да си свиркаме, сега ќе дуваме.
И сето тоа само за две години владеење.
И да полесно е да си во опозиција, бидејќи власта треба да знаеш како да ја практикуваш, за да ја задржиш што подолго.

Loading...
You might also like