Ѓорчев смета дека СДСМ освоило само околу 240 000 гласови?

Loading...

СДСМ вчера освои само 240.000 гласови. Зошто и како?

Пендаровски освои 320.000 гласови. Во тие гласови има околу 80.000 гласови од коалиционите партнери:

– ДУИ; 
– ДПА и Алтернатива;
– ЛДП;
– ДОМ и ДС;
– НСДП;
– партии на етничките заедници; и
– други помали партии.

Ако се одземат гласовите на 30 коалициони партнери, јасно е дека СДСМ во моментов со Пендаровски вреди 240.000 гласови, а со Заев УШТЕ ПОМАЛКУ.

Во СДСМ Пендаровски стоеше најдобро на анкетите и НЕГОВОТО име беше на ливчето. Тој донесе околу 20.000 “дополнителни”, “свои” гласови.

БЕЗ Пендаровски на ливчето, со Заев како претседател, СДСМ денес вреди околу 220.000 гласови. Приближно, тоа е бројот на гласови кои ги доби Радмила Шекеринска во 2008 година кога нејзиниот СДСМ беше поразен 63 спрема 27 пратеници.

Гласовите за Заев и СДСМ дополнително ќе НАМАЛУВААТ поради КАТАСТРОФАЛНОТО владеење на СДСМ на централно и ЛОКАЛНО ниво.

Доаѓаат промените! 🇲🇰

Македонија ќе добие нова Влада предводена од Hristijan Mickoski и ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО.

loading...
You might also like