Голема загуба: Почина познат актер

Loading...

Некогашниот управник на Театарот на Теразија, актерот Војислав Воја Мириќ почина во Белград на 87. години.

Ќе остане запаметен по улогата на Ахмед Нерудин во филмот „Дервишот и смртта“ и по бројните улоги во разни српски воени филмови.

Воја Мириќ бил член на Југословенскиот драмски театар и Белградскиот народен театар.

 

loading...
You might also like