Зошто се случува телото да ни „отскокне“ додека спиеме

Loading...

Сигурно некогаш ви се случило да заспиете и  кога баш ви се чини дека тонете во најубавиот сон, наеднаш вашето тело ќе ве изненади и ќе „отскокне“ и ќе ве разбуди.

Еве што всушност се случува:

Научниците конечно објаснија зошто се случува вакво нешто, кое всушност е многу вообичаено.

Понекогаш се чини дека паѓате од голема височина. Луѓето на различни начини, се обидуваат да го објаснат тоа чувство, кое сите ние сме го доживеале.

Пред се експертите веруваат дека постои надворешно влијание, кое ја зголемува веројатноста на „отскокнување„ на телото, како што се на пример кофеинот и тутунот.

Препорачливо е да го испиеме последното кафе неколку часа пред спиење,зошто со тоа може да ја зголемиме шансата за оваа појава.

loading...
You might also like